Dagsutflykt till Saint-Tropez

Jag hade bestämt fått för mig att vi skulle göra en utflykt till Saint-Tropez en av dagarna när vi var i Cannes. Förra året åkte vi till Monaco, så det här året tyckte jag det kunde vara lämpligt att åka båt åt andra hållet.

Vi bokade biljetter dagen innan för att säkerställa att vi skulle komma med båten. Man får kolla upp hur många båtar som går beroende på vilken dag man åker. Vi åkte en söndag så det var bara en avgång till Saint-Tropez och en avgång tillbaka till Cannes på kvällen. Det gäller att inte missa färjan med andra ord:-)

Nico älskar båtar så tänkte att han skulle tycka detta var riktigt kul. Tyvärr så somnade Nico nästan direkt när vi satt oss på båten och sov hela resan:-) Adde också.

Väl framme så frågade Aleks mig vad vi skulle göra i Saint-Tropez… ja, det hade jag ju inte kollat upp:-) Vi hade inga badkläder med oss så vi började promenera mot gamla stan. Det var STEKHETT den dagen. Inte alls kul att strosa runt! Vi letade upp första bästa restaurang inomhus med lite AC och käkade lunch. Efter det frågade vi efter någon form av skuggig park (vilket verkade vara obefintligt). Tillslut fick vi tips om ett litet torg i skuggan. Där satte vi oss på trottoaren och åt en glass. Det fanns alltså inte så mycket att göra mitt på dagen i Saint-Tropez om man inte ville sitta i hettan på något café och det vill man inte med två barn. Dålig planering.

Saint-Tropez är ju en party destination, så det är säkert trevligt att anlända på kvällen. Dessutom verkade alla trevliga ställen enligt Trip Advisor ligga ca 1 timmes bilfärd bort från gamla stan. Så ett tips är att kolla upp lite sevärdheter, barnvänliga ställen och restauranger innan avfärd. Inte så barnvänligt av det vi såg.

Staden var i alla fall supermysig med små boutiquer och caféer. Det är mycket kullersten om ni ska dit med barnvagnar:-)

Vi hade alla våra Saint-Tropez looker på oss. Rivierahatten är ett måste:-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.