Fotoalbum barnens första år (rabattkod 40% i inlägget)

I samarbete med Smartphoto

Kära vänner. Nu har jag fixat en fantastisk rabattkod till er. Ni får hela 40% rabatt på ett helt köp på Smartphoto om ni anger koden: 40LINDAZ. Smart Photo har massor av olika fotoprodukter och koden gäller på allt så länge köpet överstiger 150 kr. Så passa på om ni har funderat på att framkalla bilder eller album eller annat som Smartphoto erbjuder. Spana in deras produkter HÄR (klick)Koden går att använda en gång/kund.

Jag har själv precis framkallat två stycken fotoböcker. En till Nicolas och en till Adrian. Det är ingen hemlighet att jag älskar att fotografera och ända sedan Nicolas föddes ca 2,5 år sedan har jag planerat att göra ett fint fotoalbum åt honom. Har haft lite ångest för att jag inte tagit tag i det, men nu tog jag mig i kragen och bara gjorde det. Jag ville nämligen ge barnen varsitt fotoalbum från deras första år inför Adrians ettårsdag. Jag ville såklart få med Adrians ettårskalas, så det blev inte exakt på födelsedagen. Nu har albumen äntligen kommit och båda albumen avslutas med respektive ettårskalas. Min ambition är att jag ska framkalla album årligen med höjdpunkter och minnen från det gångna året.

Hur gör man ett fotoalbum på Smartphoto?
Det är väldigt smidigt och enkelt att göra fotoalbum via Smartphoto. Först skapar man ett konto. Inne på Mina Produkter kan man sedan hitta alla de produkter man har sparat. Sedan kan man när som helst fortsätta att arbeta med albumet om man inte hinner göra klart det direkt!

Designen
När det gäller designen finns det flera olika val. Jag valde att göra två fotoböcker i storlek L, liggandes med hårt omslag i Linne. Valde även att köra egen design, eftersom jag ville ha en ett stilrent omslag. Inne i albumet valde jag vitt matt premiumpapper.

Bilder
Sedan var det bara att ladda upp bilder i albumet. Här kan man också göra ett val: att alla bilder automatiskt läggs in i albumet eller om man vill lägga in dem själv. Jag ville såklart lägga in bilderna själv för att få bilderna exakt där jag vill ha dem. Det finns färdiga mallar gällande layout, antal bilder per sida och hur bilderna placeras, men man kan även skapa dem helt själv. Jag valde att använda de färdiga mallarna, men olika layout på olika sidor.

Struktur
För att få en struktur på albumet gjorde jag först en tidslinje med de stora eventen under året som jag ville ha med; graviditeten, förlossningen, de första bilderna när baren bara några veckor gamla, halloween, lucia, julafton, nyår, första snön, resor, midsommar etc. På så sätt var det enklare att få en överblick. Sedan fyllde jag på med andra lite mer random bilder som tagits vid olika tillfällen.

Textrutor
Allra sist lade jag till textrutor. Kom på mig själv att jag ändrade plats på bilderna flertalet gånger så det var ingen ide att göra textrutor förrän jag var nöjd med layouten. Här kan man också välja mellan massor av typsnitt och storlek. Det som är så bra med att göra fotoalbum direkt i datorn är att man slipper jobbet med att klistra och att foton ramlar ur. Man har ju oftast redan fotona i datorn ändå.

Ett tips är att ha som vana att löpande redigera och spara bilder som man gillar. Jag har själv inte varit duktigt på detta, men nu ska jag anstränga mig och hela tiden ha ett pågående album på Smartphoto. På så sätt blir det enklare att göra album och behöver då inte ta så lång tid. Har själv haft en sådan ångest över att jag låtit åren passera. Har man ett pågående album sparat är det bara att lägga en order när man känner att det är klart.

Är så himla glad att kunna erbjuda er en så fin rabattkod som hela 40 %! Passa på att använda den. Ange 40LINDAZ.

One comment on “Fotoalbum barnens första år (rabattkod 40% i inlägget)

 1. Yuriko Wauford

  16/11/2019 at 11:47 Reply

  Inquiry from Los Angeles City, CA

  Hello,

  I know you’re very busy, but browsing your website I’ve got a vision how I could bring you more clients from the internet because this is something I already did before for a company like yours.

  If 5 minutes of your time isn’t too much to ask, email me back.

  Thanks for consideration,

  Yuriko Wauford

  Personal Email: YurikoWauford@outlook.com
  Company: Longtailpro
  Address: Two California Plaza, 351 S Grand Ave, Los Angeles, CA 90071

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.