Hotell Amalfi: Residenza del Duca

De första tre nätterna spenderar vi i Amalfi. Då vi åker i april är det inte ännu badväder. När vi letade hotell var det till och med så att många pooler fortfarande var stängda. Vi bokade ett litet mysigt typiskt italienskt hotell, mitt i hjärtat av Amalfi, som har fått väldigt högt betyg av kunder. Hotellet ligger bokstavligen mitt i smeten, vilket vi tycker är perfekt. Amalfi är inte så stort, men det underlättar alltid om det bara är att gå ut från hotellet för att finna sig bland caféer, restauranger och shopping. Bara ett stenkast från den stora katedralen.

Hotellet ligger på sjätte våningen och är ett riktigt mysigt och inbjudande boutiqe hotell. Ursprungligen är detta en stor våning som på senare dar gjorts om till ett hotell, så det bor vanliga familjer på de andra våningarna. När vi åt frukost ute på terassen första morgonen så kom det ut en lite tant och hängde tvätt. Jag älskar det! Känns så äkta och genuint.

Till frukost var det lagom mycket att välja mellan. Kan ibland tycka att det är överväldigande när man bor på stora lyxiga hotell då det finns massor av olika rätter.

Rummen är väldigt luftiga med en typisk barock inredningsstil. Vi valde att bo i en juniorsuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.