Vad gör man i Amalfi?

Vi har verkligen otur med vädret. Här är det mulet och lite småkallt då jag bara har somriga kläder med mig. Självklart uppmanade Aleks mig att inte ta med en jacka då det är “sommar” i Italien:-)

Så vad gör man i Amalfi? Första dagen utforskade vi Amalfi stad. Det är inte jättestort här så om det inte är badväder räcker det att vara här 1-2 nätter. Vi stannar här tre nätter och ska snart bege oss till Ravello och checka in på nästa hotell där.

Vi tog en liten promenad uppför berget och utforskade staden lite. Vi hade hittat en supermysig restaurang uppe på berget som dessutom hade fått toppbetyg.

Vi gick i ca 1,5 timme (med några fotostopp), men väl framme var det stängt. Väldigt typiskt. Allt annat var öppet trots att det var påsk så tänkte inte att det skulle vara stängt. Så vi fick gå ner igen:-)

Något som verkar vara populärt är att promenera i Valle delle Ferriere. Hade vi fortsatt på vår promenad hade vi hamnat där. Då vi inte hade några promenadskor på oss så tänkte vi att det inte var så lämpligt att fortsätta.

Idag ska vi besöka Duomo di Sant’Andrea som ligger ett stenkast från vårt hotell. Sedan kommer vi ta en buss till Ravello. Det ska ta ca 30 min. Vi får se om det även är så i verkligheten. Igår tog vi en buss som skulle ta 1,40 min, men tog istället 2,40 min!!!

Klänning; Esprit, Skor; Din Sko, Väska; Mulberry
Foto: Aleksjj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.