Hudvård för rosaceahy!

Hudvård för rosaceahy

Den senaste tiden har jag blivit kontaktad av ett antal aktörer inom hudvård, bl.a. journalister som skriver artiklar i olika tidningar inom skönhetsvård. Nyligen blev jag även kontaktad och frågad om jag vill vara med i en PR kampanj inom ämnet. Kanske beror det på att fler och fler i Sverige får diagnosen rosacea och därav blir det även viktigt att ta upp området i olika sociala medier.

Var och varannan vecka får jag även förfrågningar om att testa olika hudvårdsprodukter, men tackar långt ifrån ja till alla förfrågningar. Istället har jag nu bestämt mig för att tacka ja till att testa de märken som har en serie anpassad efter känslig hy och som funkar för rosacea, dvs produkter som bl.a. inte innehåller alkohol, eteriska oljor och parfym.

När man har rosacea ska man generellt undvika produkter som innehåller alkohol, eteriska oljor och parfym som kan irritera och sätta fart på blodcirkulationen. Vanliga växtoljor behöver man inte vara rädd för. De täpper inte igen huden. Om man tex är väldigt torr under vintermånaderna kan man ta en droppe innehållande växtolja under dagkrämen.

När man försöker läsa om ämnet i olika skönhetstidningar är det nästintill enbart produkter för ‘oproblematisk’ hy som recenseras och tas upp. Jag tänker dedikera mina hudvårdsinlägg till rosaceahy.

Svenska märket Estelle & Thild har en serie för känslig hy; Biocalm. I denna serie ingår ett serum, Optimal Rescue Serum, som enligt recessioner ska verka bra för just rosacea hy. Gillar även att deras hudvårdsprodukter är veganska. Jag kommer nu att testa deras dagkräm, nattkräm, serum och ögonkräm. På så sätt kommer jag sedan att bygga upp en optimal hudvårdsrutin med de produkter som verkar lugnande och håller min hy i schack.

BioCalm Soothing Day CreamBioCalm Eye BalmBioCalm Nourishing Night CreamBioCalm Optimal Rescue Serum

Viktigt i valet av produkter är även att de är veganska och som produceras hållbart. Det skadar inte när det är snygg design som dessa har:-)

Foto: Lindaz

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.