Hudvårdsprodukter för personer med Rosacea

Som jag skrev i mitt inlägg Att leva med Rosacea (klick)  har jag för avsikt att skriva mer om min rosacea; mina erfarenheter, vad som har funkat och vad som inte har funkat. Hudvård är är extra viktigt för oss som har hudsjukdomen då vi inte kan använda vilka produkter som helst. Jag undviker tex alla produkter med aktiva ämnen (ex anti-age). Det är ämnen som kan trigga igång min rosacea.

Jag har under ca två månader testat produkter från märket RIYA Natural Skin Care. Anledningen till att jag testar deras produkter är att de är 100% naturliga, veganska och cruelty-free. Gillar även att företaget är Malmöbaserat.

Produkterna som jag testat är: Under My Makeup som är en primser och Genie in a Bottle; ett serum. Under My Makeup är perfekt att ha under sminket. Produkten är en primser som ersätter både primer, serum och dagkräm. Serumet innehåller oljor som syftar till att öka cellförnyelsen och bygga upp huden inifrån så att rynknor minimeras. Om detta fungerar så är det en perfekt produkt för oss med rosacea då vi inte kan/bör undvika att använda anti-agekrämer.

Under de två månader som jag använt produkterna har min hud hållits någorlunda lugn. Det är för tidigt att uttala sig om långsiktiga effekter, men något som verkligen varit positivt med produkterna är att de återfuktat på min hud djupet. Min hud är vanligtvis så torr, speciellt den här årstiden och jag har har länge letat efter hudkräm som återfuktar huden ordentligt även med smink. Nästan alla krämer jag använt har inte varit återfuktande nog när jag satt satt på foundation, utan huden har då blivit fnasig. Detta har jag inte upplevt med  Under My Makeup. Jag känner tom att huden är återfuktad hela dagen trots att jag bara sätter på krämen på morgonen.

Jag är fortfarande röd i huden, men tycker ändå att huden ser lite mindre irriterad ut, vilket jag även fått höra av nära och kära. Detta kan jag inte med säkerhet säga att det beror på hudkrämen, men kan vara en effekt av att huden inte längre är så torr.

Slutsatsen är att dessa produkter funkar utmärkt på min hy. De har inte triggat igång eller förvärrat Rosacean och jag kommer att fortsätta att använda produkterna och se om jag kan uttala mig om en långvarig effekt lite längre fram. Stay toned:-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.