Kycklingfilégryta med bacon och sparris

LCHF-recept! Man kan även göra denna rätt med kalkon. Det går riktigt snabbt att laga och är mycket gott! Uppskattningsvis 30 min.

4 portioner:
600 g kycklingfilé
Salt och vitpeppar
1 msk smör
250 g röda och gula cocktailtomater
2 dl grädde
100 g färskost (jag tog med vitlökssmak)
200 g kärnfria gröna oliver
1 paket bacon
1 knippe sparrris
sallad (babyspenat, tomat, fetaost)
IMG_5211 IMG_5213 IMG_5219
Gör så här:

Börja md att skära kycklingfilén i bitar, hetta sedan upp en stekpanna med smör. Stek kycklingfilén ca 4 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.

Dela tomater och oliver. Koka upp grädde i en kastrull, tillsätt färskost och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingfiléerna, oliverna och tomaterna i såsen. Låt allt puttra och bli varmt.

Hetta upp stekpannan och bryn baconen. Koka sparrisen 2-3 minuter. Servera med sallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.