Ny hårvårdsgarderob!

Inlägget innehåller annonslänkar

I förra veckan var jag på Larsson & Lange i Västra Hamnen i Malmö och träffade frisören och stylisten Linnea Nilsson.

Nu har jag bestämt mig för att låta mitt hår växa och bli långt igen, dessutom vill jag göra det ljusare så att min utväxt och gråa hårstrån (!) inte syns så mycket. Därav klippte vi enbart topparna. Linnea klippte även upp håret för att få fram mina naturliga lockar.

Mitt hår var fläckigt (av någon anledning hmmm) och för att få bort detta slingade vi håret. Det är superviktigt att välja en färg som passar till den enskildes ansikttoner. Ett enkelt sätt att se vad man passar i för färg är att titta på sina blodådror. Om de är gröna så passar man oftare i varmare toner och är de blåa så passar man oftare i kallare toner. Jag har gröna blodådror och pasasar därför generellt bättre i varmare toner. Så färgen blev brun åt det varmare hållet.

Nedan hittar ni samtliga produkter.

Scalp Relief Dandruff Control Shampoo, Haircare All Soft Mega mask, Heat Styling, Frizz Dismiss, Dry Texture Collection

En annan sak som jag inte hade en aning om är att man kan vara känslig mot veganska produkter om man har pollenallergi. Jag får mjäll om jag inte använder mjällschampo. Så fort jag testar något annat blir min hårbotten känslig och mjällig. Använder man veganska produkter kan detta förvärras. Så himla synd då jag verkligen förespråkar veganska produkter generellt. Ibland får man helt enkelt använda sånt som funkar. Kommer i alla fall att byta ut mitt befintliga mjällschampo mot ovan som är mycket skonsammare och inte innehåller massor av dåliga kemikalier.

Då mitt hår är väldigt torrt ska jag börja testa en riktig booster för håret som är en mix av inpackning och balsam. Till skillnad från många produkter som enbart lägger sig som ett hölje på ytan av hårstrået går denna ner på djupet. Dessutom behöver man inte ha i den längre tid än ett balsam. Någon minut. Då man har tid kan man ha i den längre.

Foto: Aleksjj

Mitt hår är även frizzigt. Nu ska jag bli av med det med Frizz Demiss och så plockar jag bort styling produkter och volym puder och ersätter det med en fast kräm som man applicerar i håret. Den är så bra. Inget kladd och enkel att arbeta med:-)

Ha en fin dag!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.