Recept på Vegetarisk Broccolipaj

Vegetarisk Broccolipaj

Jag har sedan ca 1,5 år tillbaka till stor del uteslutit kött ur min kost. De gånger jag äter kött är när vi är bjudna på middag hos familj eller vänner.Har nu bestämt mig för att successivt övergå mer och mer till plantbaserad kost. Jag är tyvärr en av dem som lider av IBS och nu ska jag testa om jag mår bättre av att nästan helt övergå till raw food (i den mån det funkar). I alla fall tänker jag att utesluta stora delar av de produkter som jag inte anser gynnar min hälsa tex mejeriprodukter och kött (framförallt rött kött odlad på konstfoder).

Det här receptet innehåller en del mejeriprodukter, men är vegetarisk. Det är inte helt lätt att ändra sin kost från en dag till en annan, så min ambition är att laga en rätt i veckan som går mot det vegetariska/veganska och plantbaserade hållet.

Pajbotten:
3 dl vetemjöl
75 g vegetabiliskt smör
75 g kesella kvarg
salt
2 msk kallt vatten

Fyllning:
300 g broccoli
1 liten burk urkärnade svarta oliver
1/3 purjolök
50 g ädelost
1 dl riven västerbottenost
salt & peppar
3 dl havregrädde
3 ägg

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Mixa ingredienserna till pajbotten i en matberedare till en deg. Platta ut degen i en form. Ställ in i frysen i 10 min och förgrädda sedan i ugnen i 10 min.
3. Förväll broccolin i ca 2 min i saltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Skär upp purjolöken.
4. Viska ihop grädde och ägg med lite salt och peppar.
5. Lägg i broccoli, oliver och purjolök i pajskalet. Smula ner ädelosten och västerbottenost. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min.

Servera med sallad!

Spana även in Vegetarisk Lasagne med pumpafrön, halloumi & spenat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.