Sittplats för den minsta vid matbordet

När lille Nicolas kom till världen så hade vi massor att stå i. Vi flyttade från lägenhet tills hus när han var enbart 2,5 vecka gammal. Vi beslöt oss för att bara skaffa det nödvändigaste innan flytten, tex vagn, spjälsäng etc. Därav hade jag MASSOR att göra när vi väl flyttade in. Dels att inreda ett helt hus, men även att skaffa alla saker till lille Nicolas som vi ansåg att han behövde. Det blev en hel del felköp och en del saker som vi (läs jag) inser i efterhand att vi skulle skaffat. En sådan sak var en matstol med insats för de första 4-6 månaderna. När vi väl skulle skaffa den så kunde Nico redan sitta själv. Han var ju extremt tidig med allt det motoriska och satt redan själv vid 4 månaders ålder.

Den här stolen är från Stokke (klick). Vi valde en stol i grå och tycker att den passar perfekt in med övrig inredning hemma hos oss.

Nu med lillebror Adrian är det verkligen värt att kunna ha honom vid middagsbordet när hela familjen äter. Dessa stolar har man ju dessutom förhoppningsvis i flera år framöver, om kidsen inte för för sig att de ska sitta i vuxenstol då!

Det finns såklart ett säkerhetsbälte med denna insats för de minsta. När den lille sedan kan sitta själv får man köpa till en ny insats och så byter man. På sikt används stolen så att barnet sitter i bra höjd med bordet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.