Stor grå matta till vardagsrummet – ett riktigt kap!

Aleks och jag har letat efter en matta till vardagsrummet i snart 1,5 år. Vår utmaning var att vi behöver en ganska stor matta med måtten 400*600 cm för att täcka in hela vår soffgrupp. Detta var lättare sagt en gjort då det inte finns så stora mattor. Alternativet har varit att antingen måttbeställa eller att hitta två mattor 200*300 cm och lägga ihop dem till en stor. Utmaningen med det sistnämnda är att det utesluter ett stort antal mattor då de flesta mattor har skarvar. De mattor jag hittade som skulle kunna fungera gick då för ca 30 000 kr, vilket är galet mycket för en matta, dessutom vill man absolut inte ha en så dyr matta med två små barn.

Nu äntligen har vi hittat en som dels var tillräckligt stor (250*350) och för ett riktigt bra pris! Kolla in mattan MATTA.

Trots det billiga priset måste jag säga att mattan känns lyxig och ser ut att kosta mer än den gör. Den är dessutom super skön att gå på. De flesta mattor som vi tittat på i denna prisklass har inte så tät vävnad, vilket har fått dem att se billiga ut. Nu är det bara att se hur tålig den är med två kids:-)

Nu saknas det lite kuddar till sofforna. Det får bli nästa steg i vardagsrummet.

2 comments on “Stor grå matta till vardagsrummet – ett riktigt kap!

  1. Hej! Supersnyggt vardagsrum. Var kommer ert soffbord ifrån? Mvh, Magdalena

    • Hej Magdalena, tack så mycket. Soffbordet har några år på nacken, men kommer från Living Furniture i Malmö:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.