Tandblekning med Brilliant Smile Malmö

Tandblekning med Brilliant Smile Malmö

Nu har jag tagit nästa steg i min Make Over. Den här gången var det tandblekning som stod på agendan.

Läs om tidigare skönhetsbehandlingar här (klick). 

Det var riktigt längre sedan jag blekte mina tänder så det var verkligen hög tid att jag tog tag i det. Vad är snyggare än ett vitt leende? För många många år sedan testade jag att bleka mina tänder själv hemma med skenor. Det gör jag aldrig om igen. Det gör så ont att jag inte stod ut, dessutom skulle man hålla på i någon vecka och jag tyckte inte det gav resultat. Testade efter det Brilliant Smile på klinik vilket jag var såååå nöjd med. Därav var det en självklarhet att jag ville använda samma metod igen nu när det är dags att bleka tänderna igen.

Med Brilliant Smile tandblekning får man nämligen resultat direkt och behandlingen utförs av en professionell tandtekniker på klinik. Som ni vet är jag noga med vem som utför mina behandlingar så det är inte en slump att jag har valt att gå till Kent Möller på Xsensi.

Om man inte vet vad man gör när man bleker sina tänder kan man faktiskt förstöra dem. Brilliant Smile använder en gel med PH-värde 7 (dvs neutral). En hel del geler som säljs på nätet har mycket lägre PH-värde, vilket innebär att det kan fräta sönder tänderna. Visst kan man se resultat av hemmablekning, men ofta leder det till att man får hål i tänderna. Jag vill absolut inte ta sådana risker med mina tänder.

Kent Möller har arbetet med tänder sedan 1977 och med tandblekning de senaste ca 14 åren. Han är tandtekniker, men även utbildningsledare för Brilliant Smile behandlingar i Sverige. Kent Möller har fått utmärkelsen Bästa Tandblekare i 11 år i rad. Folk reser över hela Sverige för att det ska vara just Kent som bleker deras tänder.

Processen:
Det första Kent gör är att berätta om processen. Han visar bilder så att inget ska komma som en överraskning. Det gillar jag. Jag vill ju gärna veta varje steg:-)

Själva behandlingen börjar med att ta bort tandsten. Han putsar rent för att uppnå bästa resultat.
En sådan här sexig munskena måste man ha på sig. Sedan sätter han en skyddande gel på tandköttet.

Därefter appliceras blekningsgelen som ser svart ut.

Med den här metoden används plasmaljus (dvs inte laser).

Vilken nyans?
Innan behandlingen startade diskuterade vi vilken nyans jag önskade att uppnå. Det är ju individuellt vad man tycker är snyggt och Kent lägger sig inte i det, utan förklarar bara att det finns både de nyanserna som anses “normala” (normalskalan) och de som går mer åt “onormala nyanser”, dvs väldigt vita tänder och med mer kalla toner.

Jag ville såklart uppnå en mer “onormalt vit nivå”:-) Tvekade lite fram och tillbaka och när jag låg med den snygga munskenan i munnen och inte kunde prata, fick jag ändå Kent att förstå att vi kanske inte skulle göra dem FÖR onormalt vita ändå:-)

Min behandlingen blev därmed följande: vi körde 10 min med lite intensivare gel och sedan 2*20 min med lite mildare gel. Man måste ligga väldigt still under behandlingen och därför ska man signalera med benen. Jag glömde detta hela tiden:-)

Gör det ont?
Det gör inte ont, men fick en del ilningar genom tänderna under behandlingen. De flesta väldigt snabba och över på under sekunden och några lite mer långdragna. Har även lite ilningar nu efter behandlingen, men dessa ska vara borta tills imorgon. Detta är individuellt. En del får inga ilningar alls.

Skydda mot missfärgningar direkt efter behandlingen:
Efter behandlingen sätter Kent på en sk Nano-Seal behandling, som är ett emaljskydd som ska skydda mot missfärgningar. Kent rekommenderar att inte äta/dricka kaffe, rött vin, ketchup och andra livsmedel med mycket färg de närmsta 72 timmarna. Man får en lista med sin innan man går:-)

Nu det roliga: Resultatet!

FÖRE:

EFTER:

Alltså wow! 12 nyanser ljusare blev mina tänder. Jag låg på B3… ganska gula…. ! Fantastiskt resultat. Nu kan man ju börja le igen;-)

Kent är sååå serviceminded. Han såg att jag hade några hack på mina framtänder och dessutom lite lim kvar från när jag hade tandställning. Detta fixade han till mig också. Hur glad blir man inte då? Sååå sjukt nöjd med resultatet. Just nu har Xsensi erbjudande på tandblekning så att istället för 3995kr kostar det nu endast 2995kr!  Passa på att boka:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.