Träningspass 17: Gym

Jag har fått en hel del frågor kring hur jag lyckats att gå från att inte träna alls till att träna 3-4 ggr/vecka (3 året i rad nu). Självklart är detta kanske inte är en lösning för alla, men det har verkligen fungerat för mig.

1) Börja med att hitta ett gym som är på max 7 min gångavstånd. Allt över 7 minuter innebär ett hinder och det är lätt att hitta på massor av ursäkter för att inte gå.
2) Börja med att gå till ett gym där du har vänner. Då kan ni motivera varandra (i alla fall till en början för att komma igång). Numera går jag såklart när det passar mitt schema.
3) Sätt inte upp för tuffa mål direkt. Det är bättre att gå till gymmet och träna lite, än inte alls.
4) Ändra din attityd till “JUST DO IT”. Om du börjar fundera för mycket på varför du ska till gymmet tar den negativa inställningen över. Jag bestämmer vecka för vecka vilka dagar jag ska träna och dessa dagar funderar jag inte ens på om jag ska eller inte… utan jag bara ska helt enkelt. Detta är dessutom superskönt, för resterande dagar har jag inte ha ångest över träningen.
5) Köp hem lite vikter, ladda ner TABATA-timern och ha ett stående träningsprogram, så att du kan träna hemma de dagar du inte hinner gå till gymmet.
6) Jag gjorde mina träningspass offentliga på Facebook, vilket fick mig att känna att jag absolut inte kan misslyckas inför alla vänner… 🙂
7) Viktigaste av allt: jag satte upp ett mål om att träna 150 ggr/år och INTE per vecka (som jag satt upp tidigare då jag misslyckades). Detta har inneburit att de veckor som jag inte lyckats att träna de pass jag tänkt mig, har jag kunnat ta igen en annan vecka, därmed har min motivation hållits vid liv. Ibland tar andra aktiviteter helt enkelt upp vår tid som gör att man inte alltid hinner sticka till gymmet. Motivationen är det viktigaste så detta är ett sätt att inte döda den:-)

FullSizeRender

För övrigt har jag fått in en riktigt bra rutin nu med fyra pass veckan. Två konditionspass och två styrkepass. Två kvar denna vecka! BAAM!

Kontakt: Linda.a.t.norden@gmail.com
Instagram: Linda.lillatorg.nu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.