Nyttig spenatlasagne

Här är ett riktigt bra recept på en vegetarisk lasagne som dessutom är jätteenkel att göra. Gott är det också! Vanlig lasagne är ofta tung, men det skulle jag inte säga att denna lasagne är.

4 portioner:

800 g krossade tomater
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
10-12 droppar tabasco (eller efter egen smak)
1 tsk honung
1/2 citron av rivet skal
Salt, timjan, basilika
10-12 spenatlasagneplattor (förkokta)
500 g keso
2-3 dl riven ost (västerbottenost)
Färsk timjan & basilika

Sallad:
Babyspenat
Avokado
pumpafrön

IMG_3121 IMG_3129

Gör så här:

Bryn lök och vitlök i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt eddan tomatkross, salt, citron, honung och tabasco.
Koka några minuter.
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form med smör.
Varva med lasagneplattor, tomatsås, keso och riven ost (låt tomatsås och ost hamna överst).
Sätt in i ugnen i 30 min (se till att kanterna inte bränns).
Strax före servering klipp av färska blad av timjan och basilika och strö över. Jag hade lite ont om färska kryddor hemma och fick ta torkade:-)

Servera med sallad.

Kontakt: Linda.a.t.norden@gmail.com
Instagram: Linda.lillatorg.nu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.