Ytliga blodkärl vid näsan – så får du bort dem!

-Ytliga blodkärl-

Hejsan,

För några dagar sedan var jag och besökte hudläkare Dr Agneta Troilius RubinLaser & Dermatology i Västra Hamnen i Malmö. Vi fortsatte den laserbehandling med IPL som vi startade i januari.

Se mitt inlägg: HUDANALYS & LASERBEHANDLING HOS DR AGNETA | LASER & DERMATOLOGY MALMÖ .

IPL gör man av massor av olika anledningar, dels kan man reducera ärrbildningar, ta bort brunfläckighet, ytliga blodkärl, röda kinder och näsa mm, men dessutom så stimulerar det kollagenbildningen i huden vilket verkar hudföryngrande. Det är faktiskt den bästa behandlingen för hudföryngring. Behandlingen är inte farlig och den skadar ingenting. För mig som har rosacea hjälper det även mig att hålla mina rodnader i schack och är en behandling som jag kommer att göra mellan två till fyra gånger om året. Spana in behandlingar om utförs med IPL HÄR.

Agneta körde Photorejuvenation på mig. Jag tycker personligen inte att det gjorde så ont. Det sticker till lite, men  är helt OK. Innan behandlingen smörjs man in med en gele.

Agneta upplyste mig om något jag faktiskt inte trodde var möjligt. Visste ni att man kan bli av med ytliga blodkärl runt näsan? Detta är jättevanligt både hos män och kvinnor. Små blåa kärl som snirklar sig kring näsan. Dessa går att bli av med, men det krävs en speciell laser som kallas YAG – laser. Detta är något jag verkligen måste slå ett slag för! Mina kärl runt näsan försvann direkt!!! Dock ska man känna till att de kan komma tillbaka och då får man upprepa behandlingen, men efter ca 1-3 behandlingar brukar man kunna bli kvitt dessa kärl för gott! Hur fantastiskt är inte det? Spana in alla områden som kan behandlas med YAG – laser HÄR.

Så här två dagar efter behandlingen upplever jag redan min hy mindre rödflammig. Nu gäller det att smörja in huden med solfaktor 50, något alla borde göra. Det är solen som skadar och triggar fram nya blodkärl och bidrar kraftigt till åldrande av huden. Vårsolen är nästan farligast då man inte upplever att det är så varmt.

Nu ska jag ut i trädgården, det ska ju bli 18 grader i eftermiddag:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.