Att planera ett modernt badrum

Modernt Badrum

Hejsan vänner,

Nu tänkte jag visa ert vårt moderna badrum i vår mastersuite som är en del i vårt hus och hur vi tänkte när vi planerade det.

Om ni går i tankar att renovera eller bygga nytt badrum finns det en del saker att tänka på. Förr såg de flesta badrum mest ut som, ja, badrum. Ofta ser man svart och vitt kakel och klinkel, som var en trend för ett antal år sedan. Men ska ni renovera idag ska det ska matcha resten av husets stil, vare sig vi älskar sekelskifte eller modern minimalism.

I det här inlägget tänkte jag utgå från hur vi tänkte när vi planerade vårt master badrum när vi byggde vårt hus. Använd gärna guiden nedan som en hjälp. Den går att applicera på alla stilar.

Vårt hus
När är vi började fundera på vad vi ska ha för stil i vårt nya hus så kom vi tillslut fram till följande ledord: Jordnära/natur. Exklusivt. Skandinaviskt. Det resulterade i att vi byggde ett modernt funkishus i form av ett ett svart trähus med lösvirke. Den stilen passar utmärkt där vi bor bland tallträd och nära havet.

Utvändigt består fasaden av en mixpanel som är satt enligt en algoritm som gör att man inte uppfattar ett tydligt mönster (viktigt!). Ska det upplevas exklusivt, som är ett av våra ledord, så ska det inte kännas som en stuga. Algoritmen ritade Aleks och jag en kväll. Samma algoritm följer med in i huset i olika detaljer invändigt.Väl inne i huset möts man av mix av olika material som harmoniserar i toner av mörkbrun ek, beige, taupe, svart, brons. Vi har ett modernt hus och därför ska det även följa med in i badrummen.

Här kommer en guide för hur ni kan tänka när ni ska renovera eller bygga nytt badrum.

  1. Vad har ni för stil i resten av huset?
    Det måste finnas en röd tråd. Vad ska känslan vara? Vi skrev ner tre ledord för vårt hus. Vad är era ledord? Här funderar ni på färgval och material som ska passa ihop. Gör ett mood board där ni ser hur materialen passar i hop.
  2. Hur vill ni röra er i badrummet och vad ska få plats?
    Storleken spelar roll men ju mindre det är desto viktigare är det att planera väl. Börja först tänka igenom vad som ska få plats och hur ni rör er. Vi har en “bad & duschdel och en mer “torrdel” där vi borstar tänderna, jag sminkar mig etc.
  3. Detaljerna spelar roll!
    Det ska finnas få linjer och stora släta ytor i ett modernt badrum. Skarvarna ska vara i det närmaste osynliga och gå mellan olika material såsom sten, betong, trä, metall eller glas. Kontrasterna ska kännas naturliga och finnas inbyggda i materialvalet.

Då vi har ett modernt hus ville vi att känslan skulle vara exklusiv och harmonisk i vårt moderna badrum. Man ska komma in i badrummet och känna ro. Vi spenderar mycket tid i våra badrum. Därför valde vi att ha kakel och klinkel i taupe (inte grå eller inte vit som är det vanligaste, utan snarare en mörk beige/grå). För att få fram en det exklusiva valde vi att inte kakla hela vägen upp i taket, utan där målade samma färg som taket; dark nude / beige. Vi har 270 m högt och lämnade 20 cm som målades. Plattorna är stora; 120 * 60 cm. Nästa steg är att göra badrummet till en mysig oas styla med både gröna växter, ljus och inredningsdetaljer för att skapa ett mer personligt uttryck.

Hoppas inlägget har hjälp, annars är ni välkomna att skriva till mig!

Spana gärna in mitt inlägg om hur man kan tänka när man ska bygga eller renovera ett kök: Att Skapa Drömmarnas Moderna Kök – En Fusion av Stil och Funktionalitet

Ha det fint! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.