Botoxbehandling för 40 plus – Så minimeras ålderstecken!

Botoxbehandling

Hej vänner,

Som känt tillhör jag numera gruppen 40 -plus. Fyllde hela 41 år i april! Känns som att jag precis var och firade min 40 års dag i Marbella!

Som ni vet så vill jag inte förändra mitt utseende, utan snarare fördröja ålderstecken som kommer med livet. Det handlar om att känna sig fräsch, inte om att se ut som en ungdom. Det jag vill är att bevara mitt yttre så gott som det går.

Botox är en av de behandlingar jag gör för att bevara och minimera ålderstecknen med snabba och direkta resultat. Jag går numera två gånger per år och behandlar då panna, argrynka, kråksparkar samt sura mungipor. Detta har jag gjort sedan några år tillbaka. Jag började att behandla panna och argrynka strax efter att jag fyllt 32 och har sedan dess med jämna mellanrum träffat Sofie på Studio Sofie, med uppehåll ca 3 år när jag var gravid och mammaledig.

Jag har valt att vara öppen med att jag gör olika skönhetsbehandlingar, bl.a. botoxbehandling då jag tror att var och varannan kvinna (och även allt fler män) gör den här behandlingen. Om vi inte är öppna med detta kommer det att ge en ganska skev bild av hur man ser ut när man blir äldre, för genom botoxbehandling får man färre rynkor, så är det bara.

Ni kan spana in mitt inlägg där jag jämfört bilder innan jag började med botox och efter jag börjat behandla med botox: BOTOX MALMÖ LUND | FÖRE & EFTERBILDER | SKÖNHET

Kort om Botox för dig som går i tankar om att testa

Botox är en populär icke-kirurgisk behandling som används för att minska synliga ålderstecken och ansiktsrynkor. Denna effektiva procedur har blivit ett val för många som söker en smidig lösning för att släta ut linjer och rynkor i områden som panna, argrynka, kråksparkar och sura mungipor.

Områden som går att behandla:

Många upplever att en rynkig panna är ett vanligt ålderstecken. Botoxbehandling är effektiv för att släta ut dessa linjer och ge en fräschare utstrålning. Genom att injicera en liten mängd botulinumtoxin i pannans muskler blockeras nervsignalerna till området. Detta resulterar i avslappning av musklerna, vilket minskar rörelser som orsakar pannrynkor. Resultatet är en slätare och mer föryngrad panna utan att förlora ansiktsuttryckets naturlighet.

Argrynka, även känd som ilskenrynka eller “rynkan mellan ögonbrynen“, kan få oss att se arga och ansträngda ut, även när vi inte känner oss så. Botox är en utmärkt behandling för att minska argrynkan och ge ett mer avslappnat och positivt uttryck. Genom att injicera Botox i musklerna mellan ögonbrynen minskas spänningarna i området, vilket slätar ut rynkan.

Kråksparkar, de små linjerna som bildas runt ögonen när vi ler eller skrattar, är charmiga men kan bli mer framträdande med åldern. Botox är en beprövad behandling för att minska kråksparkar och ge en piggare och mer vaken look. Genom att injicera Botox i de små musklerna runt ögonen minskas deras aktivitet, vilket gör att kråksparkarna slätas ut.

Sura mungipor kan få oss att se trötta och nedstämda ut, även när vi inte känner oss så. Botox kan användas för att behandla denna oroande estetiska fråga och ge ett lyft till mungiporna. Genom att injicera Botox i de specifika musklerna runt mungiporna minskas deras nedåtgående drag, vilket resulterar i en lyftande effekt.

Alla bilder är oredigerade samt utan smink på huden.

Förebild precis innan behandlingen.
Botoxbehandlad kvinna med ungdomlig hud

 

Processen

Processen för att injicera Botox är relativt snabb och enkel, vilket gör det till en populär icke-kirurgisk behandling för att minska rynkor och linjer i ansiktet. Här är en kort översikt över hur processen vanligtvis går till:

  1. Konsultation: Innan botoxbehandling påbörjas, kommer du att ha en konsultation med en certifierad behandlare eller hudterapeut. Under konsultationen diskuteras dina mål, förväntningar och medicinska historia. Behandlaren kommer att utvärdera vilka områden som ska behandlas och bedöma om Botox är lämpligt för dig.
  2. Förberedelse: Innan injektionerna ges, rengörs det aktuella området noggrant för att minimera risken för infektioner. Ingen bedövning krävs vanligtvis eftersom smärtan vid Botox-injektioner är minimal.
  3. Injektion: Botox injiceras med hjälp av en tunn nål direkt i de specifika musklerna som orsakar rynkor och linjer. Antalet injektionspunkter och mängden Botox som används varierar beroende på området som behandlas och dina individuella behov.
  4. Verkan: Efter injektionen börjar Botox verka genom att blockera nervsignalerna till de behandlade musklerna. Detta förhindrar musklerna från att dra ihop sig och orsaka rynkor, vilket resulterar i en slätare och ungdomligare hud.
  5. Återhämtning: Efter Botox-injektioner kan det uppstå lite rodnad eller svullnad vid injektionspunkterna, men detta försvinner vanligtvis snabbt. Du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen, men det rekommenderas att undvika kraftig träning och massering av behandlade områden under de första dagarna.
  6. Resultat: Effekterna av Botox börjar vanligtvis märkas inom några dagar till en vecka efter behandlingen och når sin fulla effekt inom cirka två veckor. Resultaten varar vanligtvis i tre till sex månader, beroende på individuella faktorer.

Det är viktigt att notera att Botox-behandlingar bör utföras av erfarna och certifierade vårdgivare för att säkerställa korrekt placering och dosering av injektionerna. En professionell estetisk behandlare kommer att anpassa behandlingen för att uppnå önskade resultat och ge en naturlig look utan att överdriva musklernas avslappning.

Botoxbehandlad kvinna med ungdomlig hud

Här kommer några bilder tagna ca två veckor efter behandlingen. Jag tar ett antal bilder där jag skrattar så att ni ska se att botoxen minimerar antalet kråksparkar. ¨

Studio Sofie

Jag går till Sofie som är legitimerad sjuksköterska och driver en superfin klinik i Lomma, jag kan varmt rekommendera henne om ni går i tankar om botox. Jag har gått till Sofie i snart 10 år nu. Under åren har jag lärt Sofie, vilket gör att jag känner mig fullkomligt trygg med henne. Det var även till Sofie som jag gick när jag gjorde min Profhilo behandling. Läs om mina behandlingar hos Studio Sofie nedan.

Botox för rynkorna 

Bli av med sura mungipor

Bli av med sura mungipor

Hoppas att inlägget hjälpt till:-)

Om ni har frågor är ni välkomna att höra av er antingen direkt i blogginlägget eller via mitt instagramkonto!

/Linda

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.