Fotona 4D-behandling: Föryngra & förebygg förtidigt åldrande i ansikte och på hals

Fotona 4D – behandling

Hej vänner,

Nu har jag testat den revolutionerande behandlingen Fotona 4D som är en icke-invasiv laserbehandling som ger en total hudförbättring. Den inkluderar; huduppstramning, förbättring av hudton och textur och minskning av fina linjer och porer.

Som en småbarnsförälder med heltidsjobb och ett husbygge bakom sig så ser man sina ålderstecken göra sig närvarande. Träningen har varit nedprioriterad ett tag nu, även om den hela tiden finns i bakhuvudet. MEN vem vill inte ha en frisk och fräsch hud?

Jag har slutat äta både godis, chips och läsk sedan ett tag tillbaka och det hjälper, men vad kan man göra för att bibehålla struktur både i ansiktet OCH på halsen. Framförallt har jag reagerat på att min hals ser allt mer tråkig ut och med all rätt. Min hals har inte fått någon kärlek av mig om jag ska vara helt ärlig. Det syns nu! Ansiktet har jag behandlat med jämna mellanrum med IPL sedan jag fick besked om att jag har rosacea för några år sedan, men inte halsen. Jag har alltid varit medveten om åldrandet i mitt halsområde, men inte vetat vad jag ska göra och hoppas nu att Fotona 4D ska kunna ge mig liknande föryngringseffekter där som i ansiktet.

Besök hos Laser Dermatology

När jag var och besökte Laser & Dermatology för en IPL behandling tidigare i år noterade jag att de erbjöd en laserbehandling som är icke-invasiv och som kombinerar olika lasertekniker för att ge föryngring och förbättring av huden. Den används för att behandla en rad olika hudtillstånd och ger många fördelar. Jag bestämde mig för att prova.

Jag träffade Cecilie Bjargo Jostrand  som är lasersjuksköterska på Laser & Dermatology och hon förklarade för mig att Fotona 4D-behandlingen kombinerar olika lasermetoder för att ge en total hudförbättring. Från 30 års åldern förlorar vi 1% av kroppens kollagenproduktion och det är därför redan då dags att börja stimulera kroppens egna produktion av kollagen i ett förebyggande syfte för att motverka fina linjer och ojämnheter. När huden åldras blir den tunnare och förlorar sin elasticitet, sitt underhudsfett och sin lyster, vilket medför att huden blir mer ojämn, rynkig och porer tenderar att bli förstorade. Genom att med laser stimulera kroppens kollagen och strama upp kan man föryngra huden.

Jämfört med IPL Photo rejuvenation som också stimulerar kollagenbildning så jobbar Fotona 4D även så att huden stramas upp utan kirurgi eller injektioner.

Läs om min erfarenhet av IPL Photo Rejevenation: Ansiktsbehandling IPL Laser / Photo Rejuvenation

Kort fakta om Fotona 4D

Nedan är några av de viktigaste fördelarna med behandlingen Fotona 4D:

 1. Förbättrad hudton och struktur
  Fotona 4D-behandlingen används för att behandla pigmentering, solskador och ojämn hudton genom att bryta ner melaninansamlingar och främja ny hudbildning. Den hjälper också till att exfoliera och rengöra huden för att förbättra hudens textur och få den att se slätare och mer ungdomlig ut.
 1. Uppstramning av huden
  En av de största fördelarna med Fotona 4D-behandlingen är dess förmåga att strama upp huden utan att behöva göra några snitt eller ingrepp. Lasern stimulerar kollagenproduktionen i huden, vilket resulterar i en uppstramningseffekt. Detta kan hjälpa till att minska utseendet på fina linjer och rynkor och förbättra hudens elasticitet.
 1. Kort återhämtningstid
  Eftersom Fotona 4D-behandlingen är icke-invasiv, kräver den ingen lång återhämtningstid. Man kan återgå till sina vanliga aktiviteter ganska direkt efter behandlingen.
 1. Mångsidig behandling

  Fotona 4D-behandlingen är mångsidig och kan anpassas för att behandla olika hudområden. Den kan också användas på olika områden av kroppen, inklusive ansiktet, halsen, runt ögonen samt av magen.

 1. Långvariga resultat
  Fotona 4D-behandlingen ger vanligtvis resultat som varar länge, även om det kan krävas flera behandlingar för att uppnå önskad effekt. Genom att stimulera kollagenproduktionen i huden kan behandlingen hjälpa till att bromsa åldrandet och ge långvariga resultat.
Själva behandlingen

Först tog jag en alvedon som Cecilie gav mig samt att hon smörjde in min hals med en smärtlindrande salva. Sedan sker behandlingen i fyra steg:

 1. Peeling: En laser används för att exfoliera och rengöra huden genom att avlägsna döda hudceller och förbättra hudens textur.
 2. Uppstramning: En långpulsad laser används för att värma upp det djupare lagret av huden och stimulera kollagenproduktionen, vilket resulterar i en uppstramningseffekt.
 3. Förbättring av hudton: En ytlig laser används för att behandla pigmenteringar, solskador och ojämn hudton genom att bryta ner melaninansamlingar och främja ny hudbildning.
 4. Föryngring: En infraröd laserteknik används för att värma upp hudens djupare skikt och stimulera kollagen för att minska fina linjer, rynkor och förbättra hudens elasticitet.
Min upplevelse av behandlingen

Den första lasern görs från insidan av munnen och är även den enda lasern som görs från insidan. Det känns som små värmeimpulser och är enligt mig den laser som är mest kännbar gällande ansiktet. Föreställ dig att någon är inne och krafsar lite i munnen med värme.

Laser nummer två görs på huden och känns som små snabba värmeimpulser. Detta steg går snabbt. Laser nummer tre känns som att man ligger på stranden en väldigt varm dag, vilket gör att man upplever en hettande känsla på huden. Den sista lasern kan liknas vid att någon snärtar dig med en liten liten minipiska med värme i ansiktet, men som inte gör speciellt ont.

Behandlingen av ansiktet tycker jag inte var så farlig och det går ganska snabbt. Halsen var lite mer obekväm, men jag klarade tydligen av en väldigt hög intensitet på lasern, bland de högre. Värt att nämna är att Cecilie självklart stämmer av med dig om det känns bra. Alla har olika smärttrösklar och det går att sänka intensiteten, men självklart blir resultatet bättre ju högre man klarar. Det viktiga är att ta alvedon och att smörja halsen med lite salva ett tag innan så den hinner verka.

Totalt sett tog det cirka 45 minuter och efteråt var min hud röd och känslig, men Cecilie applicerade en kräm för att hjälpa till att lugna ner huden och skydda den mot eventuella irritationer.

Detta är inte en behandling som man gör på lunchen. Jag bokade behandlingen på kvällen så att jag kunde gå hem efteråt och inte tillbaka till kontoret. Dagen efter går dock bra att jobba som vanligt. Halsen blir röd och torr ca en vecka efter men det går bra att sminka och använda en scarf.

Fotona 4D går att göra året om, inklusive under sommaren.

Resultatet

Direkt efter behandlingen var min hud svullen och röd, men efter några dagar upplevde jag att min hud var mer fräsch. Min hud såg mjukare och mer återfuktad ut. Det man bör ha med sig är att det tar några behandlingar innan resultat syns ordentligt.Under de följande veckorna har jag upplevt att mina porer är något mindre framträdande och att huden har en lite slätare struktur.

Jag kommer att fortsätta med den här behandlingen. Den görs med cirka sex veckors mellanrum. Följ med på min resa:-)

Ha det fint så länge!

Kram Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.