GRÖN SMOOTHIE | ANTIINFLAMMATORISK

– Grön Smoothie-

– Inlägget innehåller annonslänkar –

Hejsan,

Här kommer ett recept på en antiinflammatorisk grön smoothie som jag har hittat i boken Food Pharmacy (klick)

Vi äter på tok för lite fibrer i västvärlden och det skadar vår tarmflora. Viktiga goda bakterier dör ut. Kan verkligen rekommendera er att läsa boken ovan om ni inte redan läst den.

Min ambition är att dricka den här smoothien en gång per dag, som en “eftermiddagsfika”… 🙂 Börjar dag!

Ingredienser:

70 gram gröna blad (t.ex rucula)
2 nävar babyspenat
1/2 grurka
1/2 citron utan skal
2 cm ingefära
2 selleristjälkar
1 avokado
2 dl vatten
1 msk kokosolja

Stoppa allt i mixer och drick!

Snacka om att våran matkasse kommer öka upp intaget av ovan ingredienser… det blir ju enbart för mig 3,5 gurkor i veckan om jag ska dricka en grön smoothie om dagen! Måste säga att jag inte tar in så mycket fibrer i min kost som är rekommendationen på mellan 500-700 gram per dag. När jag jobbade från kontoret åt jag en sallad per dag till lunch, men nu med hemmakontor blir det absolut inte i samma kvantiteter.

Jag köpte mixern (klick) i bilden ovan under förra året.  Den här mixern är riktigt bra när man ska mixa blad till en smoothie. Det gick inte att mixa med min förra mixer… ni kan se resultatet av den gamla mixer i inlägget: Grön juice till barnen varje morgon!

Spana även in fler recept under fliken HÄLSA.

Nu kör vi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.