Microblading Malmö – Före och efter resultat

-Microblading Malmö första besöket-

Som ni vet håller jag på med en total makeover. Känns som att man har förfallit lite efter att ha fött två barn, fått gråa hår och blivit äldre. Spana in mina tidigare inlägg i min makeover process: Microneedling (klick) och Hår (klick).

Nästa steg i min lilla process att fixa till mig var att fixa mina ögonbryn. Jag har funderat på detta sedan 2015, men precis då blev jag gravid med Nicolas. Det är så mycket man inte ska göra när man är gravid och ammar. Så jag har väntat.

Mina ögonbryn:
Mina ögonbryn är väldigt blonda och saknar form. Jag sminkar dem varje dag och känner att det hade varit underbart att slippa. Har testat att färga brynen, men det försvinner så snabbt och är inte en lösning för mig.

Jag beslöt mig för att göra mina bryn hos Brow Art by Rachel som gör naturliga ögonbryn genom microblading, även kallat 3D eller 6D bryn.

Personligen tycker jag det är superviktigt att välja en seriös person när man gör behandlingar. Rachel är certifierad och har även utbildning kring hud.Tyvärr finns det behandlare där ute som enbart gått tvådagarskurser och inte lärt sig något om huden.

Den här behandlingen gjorde inte ont och det ska den inte göra heller. Om den gör ont är det ofta ett tecken på att man gått för långt ner i huden och risken med det är att ögonbrynen i värsta fall kan bli permanenta. Vanligtvis ser de även grådassiga ut. Så om behandlaren säger att det håller i mer än två år och att det gör väldigt ont så ska man se det som ett varningstecken.

Hur känns det då?
Jag tycker inte att själva bladingprocessen gjorde ont alls. Det är klart att det kändes lite, men skulle inte kunna påstå att jag tyckte det var obehagligt. Det sved lite, som om man hade bränt sig i solen när hon strök på färgen.

Rachel går enbart på yttersta hudlagret, vilket innebär att brynen håller i ca ett år. På så sätt kan man ändra sina bryn eller inte ha dem alls om man ångrar sig. Passar mig perfekt.

Det är en stor skillnad på att tatuera sina bryn och göra microblading. När man tatuerar brynen använder man en metallisk färg som inte försvinner. Med åren kan dessa tatueringar se lila/röda ut. En sådan skulle jag aldrig gjort då de måste lasras bort.

Processen:
1. Den började med att Rachel går igenom all nödvändig information. Då jag har Rosacea så bad Rachel mig kontakta min läkare (innan behandlingen) för att stämma av att min hud inte är för känslig för att genomföra microblading. Jag fick svaret att det värsta som kan hända är att man får ett Rosacea utbrott. Jag var villig att ta den risken.

2. Sedan mätte Rachel med mätverktyg väldigt noggrant upp var mina bryn ska sitta och ritade ut ramen för mina bryn.

3. Därefter gjorde hon microbladingen, dvs de små strecken. Först en gång utan bedövning och sedan gjorde hon det en gång till med bedövning.

4. Därefter applicerade hon på färg, som fick sitta ett tag. Sedan var det klart.

Hela processen tar ca 2 timmar inklusive konsultering i början. Renhållningen efteråt är jätteviktig.

Nu kommer mina bryn att läka och flagna lite. Vi har bokat in ett nytt besök om ca 6 veckor. Det är då Rachel kan se hur min hud har reagerat på microblading. Det är även i detta besök man gör att touch- ups för perfektion. Nedan ser ni resultatet efter första behandlingen!

Jag är så nöjd hitintills med mina bryn. Rachel är amerikan i grunden och bor här med sin man och son. Hon är så trevlig, lättsam att prata med och framförallt kunnig och professionell.

Hitta fler videos och bilder på instagram på stories under ´Ögonbryn’.

-Microblading Malmö-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.