DIY – Spraymålade halloweenpumpor

-Spraymålade Halloweenpumpor-

Halloween och Alla Helgons Dag närmar sig med stormsteg. Jag beslutade mig för att göra lite Halloweenmysigt hemma med spraymålade halloweenpumpor. Det är ett enkelt DIY-projekt och tar inte så lång tid. Tanken var från början att jag skulle ha dessa höstdekorationerna vid en middagsbjudning vi ska ha nu till högtiderna, men eventuellt får de pryda vårt vardagsrumsbord istället.

Förberedelser: Först måste man hitta pumpor. Jag valde att köra på några stycken i olika storlekar. Det hade även varit snyggt att välja mindre pumpor i samma storlek och sedan sparya alla i samma färg eller lite varierat. Får se om jag sprayar några till. Det finns ju tid kvar att fixa med detta:-) Pumpor hittar man lite överallt. Mina skaffade jag från Blomsterlandet.

Även sprayfärg finns på lite olika ställen. Mina är från Biltema. De har ju lite allt möjligt. Den här sprayen tål de flesta ytor. Man behöver även lite tidningspapper och maskeringstejp. Jag använde också mig av locket på från en hårspray som jag hade hemma för att täcka toppen på pumpan om man ska ha olika färg. Det är vettigt att göra detta utomhus då det luktar som tusan. Jag valde inte den bästa dagen för detta då det nätan blåste storm ute. Passade på när Adrian hade somnat. Ville ju inte att han skulle sitta bredvid med de starka dofterna. Jag lade tidningspappret på en ugnsplåt för att enkelt kunna flytta in pumporna när de skulle torka.

Gör så här: Jag ville ha två olika färger på två av pumporna. Så jag delade av med maskeringstejp. Jag började med att måla toppen. Sedan när jag skulle måla resterande del av pumpan täckte jag över toppen med det lilla locket från min hårspray. Det finns säkert andra sätt att göra det på. Detta är ett. Färgen torkade relativt snabbt, så om man vill spraya undertill går det sedan att lyfta. Jag tycker inte att det är så viktigt att det är spraymålat undertill då mina pumpor ska stå på ett bord och då vill jag inte att de ska färga av. När du sprayat klart och låtit torka så dra försiktigt bort tejpen så att färgen inte följer med.

Voila! En riktigt trevlig spraymålad halloweenpumpa! Höstdecor med egen touch! Nedan ser ni resultatet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.