Packlista Resa med barn – solsemester

Det är lite utmanande att resa med barn, speciellt med två stycken som båda är under tre år. Nicolas är 2,5 år och Adrian 11 månader (snart fyller han 1 år). Det är mycket man ska tänka på. Allt i från bilbarnstolar, vagnar, till sovplats, mat och kläder. Vi kommer att flyga ner till Gran Canaria och då blir man begränsad ytterligare. Jag började att packa barnens saker redan helgen innan vi åkte, för att se om vi behövde inhandla något. Även om vi har två pojkar så passar inte alla Nicolas gamla kläder Adrian då de inte är födda under samma säsong.

Vi har ju rest en hel del med barnen redan. I somras åkte vi både till Frankrike och Kroatien med barnen. En weekend till Serbien och några andra små resor har vi också hunnit av. Det vi lärde oss av dessa resor är att det inte är helt lätt med små barn. Vi var helt utmattade efter våra sommarsemesttrar förra sommaren. Därför bestämde vi att nästa resa skulle bli på ett All inclusive hotell. Det ska vara enkelt. Vi vill inte behöva bära vagnar upp till tredje våningen tex:-)

Har sedan tidigare tagit fram en packningslista för sommarsemester gällande barnens saker för att inte glömma något. Nu är våra barn båda under tre år så listan kommer antagligen att justeras med tiden. Ni med småbarn, använd gärna min lista som utgångspunkt:-)

Shoppade en del inför resan. Det har kommit in massor av fina barnkläder nu inför vår och sommar. Vi behövde skaffa en ny UV-dräkt till Nicolas. Det vi tyckte var viktigt i valet är att det är tvådelat och att tröjan går upp lite i halsen. Mycket enklare med tvådelat när de ska gå på toa. Det finns ganska många varianter där ute men vi fastnade för nedan från märket Wheat. Jag tycker det är så viktigt att dels smörja in barnen med solfaktor 50, men även att de har UV-mössor när de badar som täcker nacken. Har både till Nicolas och Adrian. Uv – mössorna hittar ni här (klick).

Jag försöker alltid tänka igenom outfits till barnen när vi reser så att vi inte tar med onödiga saker.

Kläder:
Bodies (kortärmade, långärmade, linnen)
Byxor (långbyxor, mjukis, finbyxor, shorts)
Skjorta
Pyjamas
Boxer
Strumpor
Solhatt/keps
Tjock tröja
UV-dräkt

Hygien:
Blöjor (bad och vanliga)
Solkräm
Tandborste
Koksaltlösning
Salvor
Alvedon
Termometer
Våtservetter
Nagelsax
D-vitamin
Plast för blöjbyte på offentlig toalett
Handdukar
Tvättmedel

Mat:
Vattenflaska
Välling + flaska
Haklapp
To go gröt och smoothies
Majskrokar

Sova:
Napp
Kudde & filt

Övrigt:
Babylarm
UV-tält
Armpuffar/badring/badsaker
Resevagn
Myggnät
Bärsele
Paddan + laddare
Leksaker

Känns som att vi har packat med hela hemmet och det här är bara barnens saker (!). Ha en fin kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.