Resetips: Semestra i Serbien

Nu har vi varit i Serbien några dagar och jag har passat på att ta en liten paus och fokusera på familjen. Vi åker till hit då och då eftersom Aleks har släkt här nere, men även för att vi vill att barnen ska få ta del av sitt serbiska arv. För mig är det viktigt att de lär sig serbiska och växer upp med sina rötter både från Serbien och Sverige.

Det finns massor av smultronställen här i Serbien och jag tänkte att jag skulle berätta om dem för er i några inlägg på bloggen. Nu när vi reser med våra små knoddar, så kommer många tips vara anpassade för när man reser med småbarn. Nico fyller tre år i augusti och Adrian blev precis ett år och tre månader.

Det går direktflyg från Sverige till Serbien. Vi flyger från Sturup (Malmö) till NIS. Ni hittar flyg via den här sajten (klick). Flyg ner kan gå på några hundralappar om man är ute i tid. Nis är ungefär lika stort som Malmö och är en av de större städerna i Serbien. När vi är här åker vi även till Leskovac som ligger ca en timme från Nis. Huvudstaden Belgrad är bara ca 2,5 timme bort med bil. Läs mina tidigare inlägg från Belgrad HÄR och HÄR. Där skriver jag om vilket hotell vi bodde på och om fantastiska barer som flyter på vattnet.

Aleks familj har både lägenhet och hus här nere. Vi har även en bil på plats och skaffade precis två nya barnbilstolar så att vi ska kunna köra med barnen.

Naturen är helt underbar med åkrar, ängar inhängande av berg. Det finns verkligen en genuinitet och en kultur som är välbevarad. Dessutom är det så otroligt billigt här. Uppdaterar inom kort.

Om ni ska ut och resa så spana in det här inlägget där jag listar det man bör ha med sig när man reser med små barn.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.