Att skräddarsy en skjorta

För ett tag sedan skrev jag att jag och min bloggkollega Anna var på Aleksjj Trunkshow och måttade upp varsin skjorta. Läs inlägget här (klick). Nu har den anlänt.

När man gör en måttbeställd skjorta är utmaningen i början att veta vad det är man vill ha. Ska det vara en loose fit eller slimfit? Vilket material, vilken krage, vilka knappar. Ska den vara nerstoppad i byxor eller även kunna användas utanför byxor?

Jag gjorde några specialval. Tex ville jag ha manschetten nervikt, då det i min mening blir en mer feminin look. Detta är en ganska ovanlig beställning.

Ofta gör man lite justeringar på första skjortan för att få den att sitta enligt önskan. Jag kommer att göra några justeringar. Dels kommer jag att korta och slimma till armarna lite och sedan eventuellt ta in den lite över skulderbladen. Jag gjorde en specialare på ärmarna som inte blev helt som jag tänkt mig, men så blir det när man ska experimentera lite:-) Manschetten ska längre upp på armen och vara lite smalare.

I vilket fall handlar det inte om några stora förändringar för att skjortan ska sitta som en smäck. Måtten sparas sedan på profilen som skapas på Shirtonomy’s hemsida vid beställningen. När man hittat den perfekta passformen är det bara att beställa fler.

Fördelen med att måttbeställa är att man anpassar plagget efter sin egen kroppsbyggnad. När man köper kläder ‘off the rack’ så gäller det att hitta ett märke som har standardmått som passar. Det är inte alltid så lätt när det gäller skjortor. Ett alternativ är att gå med dem till skräddaren för att få den att sitta ordentligt.

Det finns både vardagliga skjortor på Shirtonomy och business skjortor. Den här skjortan skulle jag kunna ha med en annan styling som en business casual look. Jag hade i det fallet stylat med tex ett par finbyxor med high waist och en scarf. När jag gjort mina justeringar kommer jag att fotografera den looken.

Foto Thessan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.