LCHF: Blomkålspizza med kalkon & mozzarella

Riktigt bra alternativ till en vanlig pizza är blomkålspizza! Har aldrig tidigare insett hur mycket goda maträtter man kan göra med blomkål! Denna rätt behöver inte så många ingredienser och tar ca 20-30 min att förbereda (plus 20 min i ugn).

2 pizzor:
i blomkål
2 paket mozzarella
2 ägg
1 msk franska örter (hackade)
salt & peppar
1 ask bourseost (80 g)
10 skivor kalkon
6-8 champinjoner
100 g gröna oliver
10 tomater
30 g pinjenötter
50 g blandad sallad

IMG_9768

Gör så här:
sätt på ugnen på 200 grader. Lägg i blomkål i matberedare och mixa. Tillsätt sedan mozzarella och mixa till en jämn smet. Lägg smeten i en skål och häll i ägg och örter. Salta och peppra. Dela smeten i två delar ch lägg ut på bakplåtsklädd ugnsplåt. platta ut till tunna bottnar. Fördela osten jämnt över bottnarna och lägg på kalkon, champinjoner, oliver, tomater och pinjenötter. Sätt in i ugnen 20 min. Toppa med sallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.